En Hinzaväska är inte en väska som alla andra. Det är inte ens bara en väska. Den klassiska stilrena formen gör att den passar in var som helst, materialet gör att den tål det mesta den utsätts för och de många färgerna gör att alla kan hitta sin favorit. Det finns en Hinzaväska för allt och alla!

På 50-talet var Perstorp AB Skandinaviens största tillverkare av plastföremål. Företaget tillverkade allt från små ingående tekniska komponenter till den berömda Perstorp Plattan i laminat.

Perstorp AB tillverkade även hushållsartiklar däribland en väska i plast som fick namnet Shoppingbag 329. Syftet med väskan var att användas till att bära hem matvaror i från affären. Väskan som är förlagan till Hinzaväskan blev snabbt omtyckt i de svenska hemmen eftersom den var användbar till så mycket mer än bara shoppingväska, men när butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i lades produktionen av väskan ner.  Karin Bachstätter, som är barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB och uppvuxen med de praktiska plastväskorna, tog tillsammans med sina föräldrar 2006 upp produktionen av väskorna under namnet Hinza. Namnet Hinza kommer från Perstorp AB:s tidigare VD-bostad som heter Hinza Lycka och som numera är Hinzas kontor. Hinza drivs sedan 2011 av Karin och hennes man Tobias. De säljer Hinzaväskan inte bara i Sverige utan även till designbutiker runt om i världen. Ett exemplar av en väska tillverkad av Perstorp AB på 50-talet finns utställt på Plastens Hus i Perstorp, Sveriges enda plastmuseum. Hinza AB innehar ensamrätten till designen av väska