Taklampor & PlafonderLampa för tak

En taklampa är den viktigaste lampan att ha i ett rum. Den lyser upp rummet och ger ett stämningsfullt ljus över din övriga inredning. Med andra ord är taklampan dem mest centrala ljuskällan i ett rum och denna ska fylla många olika funktioner! Vi på Nilssons Möbler erbjuder ett brett utbud av snygga och praktiska taklampor för hemmets alla rum, såsom taklampor med spotlight, hängande taklampor, plafonder, taklampor med stora glödlampor och mycket mer!
Läs mer

Med rätt taklampa skapar du rätt känsla för det aktuella rummet. Då valet av taklampa är ett viktigt beslut är det därför viktigt att tänka hur placering av möbler och annan inredning är i rummet du ska belysa. Ovanför ett matbord i kök, matsal eller vardagsrum kan taklampan hänga lite längre ner än normalt, då denna centreras ovanför bordet och ger ett behagligt ljus när man ska äta mat. En lampa ovanför ett bord är också en viktigt inredningsdetalj då denna kommer i fokus ovanför bordet, så ha material och ljusstyrka i beaktning när en sådan lampa ska väljas.

Ska ma däremot införskaffa sig en vardagsrumslampa kan denna bli den centrala blickfångande i rummet om man väljer rätt taklampa. Denna kan i många fall vara maffig och i hög design för att ge bästa effekt. Det finns såklart många olika stilar och material även här att ta hänsyn till. Är man ute efter en industriell stil kan svart putsat stål vara vägen att gå, gärna med stora och maffiga ljuskällor/glödlampor där det finns olika snygga utföranden på glödtråd och ljusstyrka.

Ska man införskaffa en taklampa för trånga utrymmen, exempelvis en hall eller annan smal ingång är en lampa med riktade spottar att rekommendera. Dessa taklampor med spotlights är perfekta för att kunna rikta ljuset där det behövs mest, i vanliga fall kan detta vara emot en garderob där ytterkläder förvaras och där ljuset har svårt att hitta. Vill man utnyttja sina spotlights på bästa sätt kan man även belysa olika inredningsdetaljer som man har i sin hall, exempelvis en tavla eller hallmöbel.

Taklampor för hemmets alla rum

Hos oss på Nilssons Möbler hittar du snygga taklampor för alla rum. Oavsett om du är ute efter en lampa att hänga över köksbordet, sängen, soffan i vardagsrummet eller i taket i hallen så hittar du vad du söker hos oss. Vi erbjuder både tidlösa klassiker och mer moderna lampor i flera olika färger och varianter för att du ska hitta en lampa som passar in i just ditt hem. Välkommen att besöka vår fysiska butik i Svedala eller shoppa din belysning direkt online via vår webbshop.