TygsofforÄr det dags att investera i en ny tygsoffa? Då har du hittat rätt! Vi på Nilssons Möbler brinner för hem och inredning och vi vet hur viktigt det är att ha rätt tygsoffa i rätt stil och i en modell som fungerar. Men vilken tygsoffa ska man då välja och vad ska man tänka på? När det kommer till tygsoffor så bör man först tänka ut vilken form och modell man är ute efter så att tygsoffan passar in på ytan man har tänkt sig. Vi erbjuder olika modeller av just tygsoffor och vi hjälper dig att hitta rätt tygsoffa till dig och ditt hem! Med vår långa erfarenhet av möbler och inredning vet vi vad som fungerar och vi erbjuder högkvalitativa tygsoffor från bland annat Scapa, Stressless by Ekornes, Bröderna Andersson och Furninova.

Tygsoffor i olika stilar

Beroende på vilken stil du har i ditt hem så finns det en del man bör tänka på vid val av tygsoffa. En modern stil är vanligtvis en låg tygsoffa med kortare ben så att känslan bli att man kommer närmare golvet och att känslan på så vis blir något lyxigare. Är det som sagt den skandinaviska och moderna stilen man är ute efter så passar en låg tygsoffa med lägre rygg väldigt bra in, och gärna i någon jordton i färg såsom beige, ljusgrå eller brun. Är man på ett annat spår och vill ha en tygsoffa som är mer åt det praktiska hållet passar en lite bredare soffa till detta och gärna en lite mörkare färg så att spill och fläckar inte syns lika mycket. Detta kan vara ett bra val för exempelvis barnfamiljer som behöver lite extra plats och en tygsoffa där tyget är lite mer förlåtande i färgen.

Ta hand om din tygsoffa på bästa sätt

När valet av tygsoffa är gjort och den äntligen står i ditt hem är lyckan total! Känslan av att lägga sig i en helt ny tygsoffa är helt fantastisk och det känns såklart extra bra när när man vet med sig att man har gjort en bra investering i en soffa av hög kvalité. Men hur tar man ta hand om sin tygsoffa så att den håller sig lika fin år efter år? Tygsoffor är oftast klädda så att tyget går att ta av om olyckan har varit framme. Det kan ju vara så att man råkar spilla något eller att ens husdjur har varit i farten, och då är en tygsoffa med avtagbart tyg att föredra. Då kan man enkelt plocka av klädseln och tvätta denna i tvättmaskinen, viktigt är att läsa tvättråden innan. Tyg töjer sig även med tiden, så att underhålla stoppliningen och kuddarna på tygsoffan är också ett tips att ta efter och att då fluffa upp dessa efter en tid. Var även noga med att inte placera din nya tygsoffa i direkt solljus dygnet runt då tyget kan blekas. Är det så att soffan står nära ett fönster eller glasparti kan en god idé vara att dra för med gardiner eller annat solljus när solen står på.

Köp tygsoffa hos oss

Hos oss på Nilssons Möbler hittar du ett stort och brett utbud av tygsoffor från kända varumärken men även från vårt eget handplockade sortiment. Välj bland flera olika varianter och tyg i olika färger och mönster. Här hittar du den perfekta familjesoffan, den klassiska Howardsoffan, moderna och retroinspirerade varianter. Här finns tygsoffor för alla hem! Välj en snygg och bekväm tygsoffa som passar i just ditt hem. Kom till vår butik i Svedala och provsitt våra tygsoffor eller handla direkt online via vår webbshop!