HuvudgavlarVill du skapa ett personligt intryck i ditt sovrum? Det gör du enkelt genom att köpa en huvudgavel som du ställer mot väggen bakom sängen. En sänggavel är ett utmärkt val för ett sovrum då denna blir en maffig och dekorativt inslag. Förutom att det är ett snyggt komplement till din säng tar det också mindre plats än vad en vanlig sängram gör. Huvudgaveln kan vara den sista finishen i ditt sovrum. Genom att välja en huvudgavel i en annan färg än väggarna och textilierna i rummet skapar du genast en kontrast som ger ditt sovrum karaktär. Det bästa med våra huvudgavlar är att det inte behövs några separata sängbord eller nattduksbord, eftersom huvudgaveln fungerar som en attraktiv lösning för båda dessa ändamål.

Välj rätt huvudgavel till din säng

När du ska välja den rätta huvudgaveln till din säng måste du tänka på flera aspekter. Först och främst måste du bestämma dig för vilka färger som ska ingå i ditt sovrum och som du kan kombinera med din nya huvudgavel. Därefter är det dags att välja material och i vårt sortiment hittar du sänggavlar i bland annat sammet och tyg så att du enkelt kan hålla dessa rena och snygga in många år framöver.

En tumregel är att ju högre säng du har desto högre sänggavel behöver du. Hos Nilsson Möbler hittar du sänggavlar i flera olika storlekar som passar till sängar med mått såsom 120, 140, 160, 180. Det är viktigt att tänka på att sänggaveln ska passa bredden på din säng.

När det kommer till placering och montering kan man antingen välja mellan stående sänggavlar eller väggmonterade. Det vanligaste är att man ställer sänggaveln bakom och klämmer fast denna mellan väggen och sängen så att denna vilar stadigt mellan vägg och säng, samt på de tillhörande benen. Detta är ett smidigt sätt att placera sin nya huvudgavel då man inte behöver borra fast denna i vägg, vilket gör det enkelt vid en eventuell flytt eller renovering. Sedan finns det vägghängda sänggavlar, och såklart efterbjuder vi på Nilssons Möbler även detta!

Inred med rätt sänggavel och huvudgavel

Sänggavlar kan ge ditt sovrum ett helt nytt uttryck och gör din säng till en ännu mer bekväm plats att vistas i. Med en sänggavel av rätt färg, form och material kan du enkelt förvandla ditt sovrum till en skön och harmonisk viloplats. Matcha gärna din nya sänggavel med härliga kuddar och mysiga filtar och överkast för att skapa den där riktigt lyxiga hotellkänslan. Ta en titt på hela sortimentet av sänggavlar och experimentera med olika färgalternativ för att hitta den kombination som passar bäst i ditt hem. Besök gärna oss på Nilssons Möbler i Svedala i vår fysiska butik för att skapa dig en bättre uppfattning om våra sänggavlar och för att få givande experthjälp från våra medarbetare på plats.

Köp huvudgavel och sänggavel hos oss

Är du ute efter att köpa en huvudgavel till din säng? Då har du hittat rätt! För att du ska hitta en huvudgavel som passar i just ditt sovrum erbjuder vi på Nilssons Möbler huvudgavlar i flera olika färger och storlekar, med eller utan det klassiska knappmönstret. Du kan också välja mellan en huvudgavel i trä eller en mer mjukare variant. Vilken sänggavel passar bäst i sovrummet hemma hos dig? Välkommen till vår butik i Svedala eller köp din bäddmadrass direkt online via vår webbshop. Vi erbjuder ett brett utbud av stilar och material, så oavsett vilken stil och känsla du är ute efter så kan vi hjälpa dig att hitta rätt. På Nilsson Möbler erbjuder vi en mängd olika sänggavlar i olika storlekar, stilar och färger för att passa dina behov. De finns i enkel-, dubbel- eller king size, och alternativen omfattar enkla mönster eller genomarbetade detaljer, modern eller traditionell klädsel. Vi erbjuder sänggavlar av noga utvalda varumärken så du är säker på att hitta exakt det du letar efter utan att kompromissa på kvalitéten.