Köpvillkor & integritetspolicy

1. Allmänna villkor

På Nilssons möbler är vi måna om dig som kund och att din köpupplevelse motsvarar dina förväntningar. Nedan finner du de köpvillkor som gäller när du gör ett köp hos oss. Vid köp ingås avtal mellan kund och Nilssons Möbler i Svedala AB (orgnr: 556310–4586). Nilssons möbler i Svedala AB ingår endast avtal med kunder som är över 18 år (myndig) alternativt omyndig med målsmans tillstånd och godkännande.

För dig, som är privatperson, gäller Distansavtalslagen (se nedan angående ångerrätt) samt Konsumentköplagen, som har strikta bestämmelser, vilket innebär att lagen gäller, trots att du har avtalat om något annat. För företag, inklusive enskilda näringsidkare, gäller Köplagen, som är dispositiv, vilket innebär att avtal mellan företag gäller i första hand före lagen.

Vi följer Personuppgiftslagen (PUL). När du, som är privatperson, registrerat dig och gjort din beställning, godkänner du också att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att på bästa sätt kunna fullföra våra åtaganden gentemot dig. Vi skyddar dina uppgifter enligt PUL, och du har rätt att få ta del av uppgifterna samt att få dessa raderade om du så önskar.

Skulle något villkor befinnas ogiltigt enligt vad som gäller enligt svensk eller EU rätt ska detta inte innebära att köpevillkoren i sin helhet blir ogiltiga utan det ogiltiga villkoret ska i så fall ersättas med likvärdig lagenlig text.

2. Våra priser & produkter

Samtliga priser hos Nilssons Möbler i Svedala AB anges i svenska kronor och inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning samt tryck- och skrivfel på hemsidan, i annonsering och utskick. Om felaktigheter i pris, leveranstid eller andra omständigheter skulle uppstå, förbehåller vi oss rätten att ändra detta i efterhand. Vi tar ej ansvar för felaktiga uppgifter som publiceras av tredje part.

På Nilssons möbler strävar vi alltid efter att presentera produkternas egenskaper och utseende så verklighetstroget som möjligt med förbehåll på återgivning av färger och detaljer som kan variera p.g.a. teknikaliteter. Mindre skiljaktigheter i mått och utseende mellan presenterad produkt på hemsidan och levererat exemplar kan förekomma av naturliga eller produktionstekniska orsaker.

Tänk på att färger återvinns olika på olika datorer och att det kan förekomma en viss nyansskillnad från skärm till verklig produkt.

2.a) Prisgaranti

Skulle du mot förmodan hitta en produkt i lager till ett lägre pris i en svensk internetbutik, så matchar vi priset på produkten för dig. För att ge en korrekt jämförelse skall priset vi matchar uppfylla dessa enkla krav innan du kontaktar oss via mejl eller chatt.

  • Du måste kontakta oss angående prisgaranti före du gör din beställning
  • Prisgarantin omfattar endast produkter som säljs i svenska butiker och där den skickas till dig
  • Det skall finnas dokumentation som påvisar priset du hittat, exempelvis en länk till där du hittat produkten.
  • Prisgarantin gäller inte erbjudanden som kräver medlemskap eller någon form att betalning för att få tillgång till erbjudandet.
  • Observera att vissa sidor lägger till expeditionsavgifter samt leveranskostnader först när du kommer till kassan vilket vi måste ta hänsyn till

3. Frakt & leverans

Mindre försändelser skickas som paket med DHL. Om du har angivet ett mobilnummer så skickas aviseringen som ett SMS när paketet har anlänt till ditt närmaste utlämningsställe. I annat fall får du en avi per post hemskickat till dig. Större försändelser levereras med DHL direkt hem till dig, oftast förankrade på en lastpall, endast fram till närmaste port, grind eller garageuppfart förutsatt att en lastbil kan ta sig dit. Montering, inbärning, borttagning av emballage och bortforsling av emballage går alltså inte att välja till vid leverans med DHL. Vid större försändelser aviseras leveransen via telefon till något av de telefonnummer du har angivit. Tid för leverans bokas under samtalet och leveransen sker endast under vardagar. Vid leverans av vissa varor kan leverans ske direkt från tillverkaren hem till dig. Om så är fallet meddelar vi dig om detta så fort som möjligt. Leverans av större försändelser inom Skåne kan ske med våra egna bilar och chaufförer, i detta fall blir ni kontaktade via det telefonnummer ni angivet för att boka vilken dag och tid. Även detta sker alltid under vardagar mellan 08.00-17.00.

3.a) Fraktkostnad

  • Fraktfritt vid köp över 1500: - 
  • Frakt 99: - vid köp under 1500: -

3.b) Leverans

Mindre försändelser skickas som paket med DHL. Om du har angivet ett mobilnummer så skickas aviseringen som ett SMS när paketet har anlänt till ditt närmaste utlämningsställe. I annat fall får du en avi per post hemskickat till dig. Större försändelser levereras med DHL direkt hem till dig, oftast förankrade på en lastpall, endast fram till närmaste port, grind eller garageuppfart förutsatt att en lastbil kan ta sig dit. Montering, inbärning, borttagning av emballage och bortforsling av emballage går alltså inte att välja till vid leverans med DHL. Vid större försändelser aviseras leveransen via telefon till något av de telefonnummer du har angivit. Tid för leverans bokas under samtalet och leveransen sker endast under vardagar. Vid leverans av vissa varor kan leverans ske direkt från tillverkaren hem till dig. Om så är fallet meddelar vi dig om detta så fort som möjligt. Leverans av större försändelser inom Skåne kan ske med våra egna bilar och chaufförer, i detta fall blir ni kontaktade via det telefonnummer ni angivet för att boka vilken dag och tid. Även detta sker alltid under vardagar mellan 08.00-17.00.

Leverans med DHL sker endast under dagtid.

3.c) Hämta själv

Du kan välja att hämta dina varor själv på vårt lager under möbelvaruhusets öppettider. Vårt lager ligger i direkt anslutning till vårt möbelvaruhus. Vi meddelar dig via e-post eller telefon när dina varor finns klara för avhämtning. Vid utlämningen krävs det att du kan uppvisa godkänd legitimation.

3.d) Leveranstid

Leveranstid vid lagervaror är ca 2-10 dagar från och med beställningsdatum.

I webbutiken kan varor eventuellt vara markerade med leveransindikering. Vi förbehåller oss rätten att stryka ej leveransbar vara från din order med prisavdrag för densamma. Önskar du beställa annan, likvärd vara, är detta att betrakta som en ny order. Om du önskar avbeställa en vara på grund av dröjsmål med leveransen, är detta möjligt att göra fram till dess att varan effektuerats, dvs. faktura eller frakthandling har skapats. Delleveranser sker endast på din begäran och medför ytterligare fraktkostnad för dig.

Leveranstiden anges på respektive produkt när du klickat dig in på dess produktsida. Alla leveranstider är preliminära och avser tiden från det att vi mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från vårt lager.

Om leveransförseningar uppstår informeras du om detta till den e-postadress du angett i beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.

När du gör din beställning framgår det i kassan vilket leveranssätt, som gäller. Det är ditt ansvar att se till att adressen, som du angett vid beställningstillfället, är korrekt. Leverans sker endast inom Sverige, om inte annat anges.

3.e) Ej uthämtad försändelse

Det är ditt ansvar att lösa ut försändelsen på utlämningsstället inom den tid som står angivet på avin. Om du inte kan ta emot paketet vid leverans, eller inte hämtar ut ditt paket på utlämningsstället, skickas det tillbaka till oss, och vi kan då komma att debitera dig en skälig summa för frakt- och administrativa kostnader. Betalas inte denna kostnad, lämnas kravet till inkasso.

Avisering om när dina varor finns att hämta, kommer via sms eller avi i din brevlåda. Hämtar du ej ut ditt paket debiteras du med en kostnad på minst 295: -, detta för att täcka frakt, returfrakt och hantering. Denna summa debiteras antingen genom faktura eller som avdrag på returen, efter att varan återkommit oss.

3.f) Ej mottaget gods på avtalad tid

Vid hemleverans av DHL eller Bring - Inom 14 dagar efter transportbolaget har aviserat om leveransen första gången, måste du kunna ta emot dina varor. Om du har bekräftat en dag och tid för leverans, och sedan inte vill eller kan ta emot leveransen vid avtalat leveranstillfälle så debiteras ni 695: - för ny leverans.

4. Betalning

När du lagt varor i varukorgen och går till kassan, framgår vilket betalningssätt som gäller, om priserna är inklusive eller exklusive moms samt vilken momssats som i givet fall gäller. Utöver priset kan också en fraktkostnad tillkomma vilket framgår i kassan. Som privatperson hanteras din betalning i samarbete med Klarna AB. Efter att du har bekräftat ditt köp väljer du det betalsätt som passar dig bäst; mot faktura, med kort, med direktbetalning via din internetbank eller mot avbetalning. Klarnas betalningsmetoder är gjorda för att det ska vara så enkelt och friktionsfritt som möjligt att handla.

4.a) Kortbetalning

Betala enkelt och smidigt med kredit- eller debitkort. Du fyller i dina kortuppgifter i kassan och pengarna dras direkt från ditt konto efter att du har klickat på ”Slutför köp”. Ingen kortavgift tillkommer. Klarna ansvarar för att betalningen sker säkert och att ingen kommer åt dina kortuppgifter när överföringen sker. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade och vi på Nilssons möbler i Svedala AB får aldrig tillgång till dina kortuppgifter.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

4.b) Direktbetalning

Med Klarna Betala Direkt kan du betala ditt köp direkt via ditt bankkonto. Betalsättet kräver ett giltigt bank-id. Första gången du använder betala direkt kan du behöva ansluta ditt bankkonto till Klarna, som vid kommande köp minns dina uppgifter för att du ska kunna handla och betala ännu smidigare. Pengarna dras inom 1–3 bankdagar efter att vi på Nilssons möbler har skickat dina varor. Om pengarna inte kan dras, skickar Klarna i stället en faktura till den mailadress du uppgav vid ditt köp.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

4.c) Faktura

Med Klarna faktura betalar du efter att du har fått din beställning, med minst 14 dagars betalningstid. Du behöver inte uppge dina kortuppgifter. Fakturan skickas till din mejl i samband med leveransen och du kan enkelt ladda ner din faktura på klarna.se. När du har fått din faktura kan du ansöka om att göra om den till en flexibel delbetalning. * Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift på 29: - eller 60: - beroende på fakturabelopp, samt en dröjsmålsränta om 24% plus gällande referensränta. Vid köptillfället kan en kreditprövning komma att göras. Detta innebär i vissa fall att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

*Delbetalning erbjuds endast till privatpersoner.

4.e) Delbetalning

Med Klarna Dela Upp betalar du som är privatperson i din egen takt, med minst 50 kr per månad, och väljer mellan 3, 6 och 12 månaders betaltid. Du ansöker om att få dela upp din betalning hos Klarna. När du väljer att delbetala inkluderas fakturan i din kontofaktura hos Klarna, som skickas till dig i mitten av kommande månad. Kontakta Klarna för att få dina uppgifter om ränta och administrationsavgift. Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift på 29: - eller 60: - beroende på fakturabelopp samt en dröjsmålsränta om 24% plus gällande referensränta. Vid köptillfället kan en kreditprövning komma att göras. Detta innebär i vissa fall att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Dina personuppgifter hanteras alltid i enlighet med gällande lagstiftning.

Du kan läsa Klarnas fullständiga villkor här: klarna.com/se/villkor/.

5. Ångerrätt & bytesrätt

Du kan göra ändringar i din beställning av lagerförda varor fram till dess att beställningen har effektuerats. Om ändringen godkänns kommer eventuella prisdifferenser att regleras enligt det pris som gäller vid ändringstidpunkten. Privatpersoner har ångerrätt enligt köp och distanslagen.

5.a) Avbeställning

En avbeställning är inte giltig förrän du mottagit bekräftelse från oss. Du kan avbeställa din order utan kostnad för dig fram till dess att beställningen har effektuerats. Efter denna tidpunkt är du som beställt skyldig att ta emot leveransen. Privatpersoner har ångerrätt, se under rubriken "Ångerrätt". Du som avbeställer en specialtillverkad vara måste betala ersättning för havda kostnader fram till avbeställningen samt för utebliven vinst.

*Detta gäller ej anpassningsbara varor som är specialtillverkade för dig, där du själv har gjort val av exempelvis klädsel, ben, komfort eller liknande. Se sektion 5.c) för mer information.

5.b) Ångerrätt

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Du har dock inte ångerrätt om det pris som du sammanlagt ska betala understiger 400 kr. Du har heller inte ångerrätt om du beställt en vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Observera att det enligt lag är du som ska betala för returfraktkostnaderna och enligt lag kan komma att betala för en varas värdeminskning i den mån den beror på att du hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Kostnad för returfrakt, se 5.c)

Ångerfristen börjar löpa dagen efter du mottagit varan. Om du beställt flera varor eller varan du beställt består av flera delar, börjar ångerfristen löpa när du mottagit sista varan respektive den sista delen av varan. Om du ångrar köpet måste varan återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du följa instruktionerna under fliken "Kundtjänst". Du kommer utan dröjsmål att få en bekräftelse på att vi mottagit ditt meddelande, varefter vi tar ställning till, om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att kunna tillämpa ångerrätten. Du kommer därefter att motta ett svar med e-post från oss, i givet fall med information om hur du ska skicka tillbaka varan.

Efter mottagandet av den återsända varan kommer köpesumman att återbetalas till dig inom 14 dagar räknat från dagen då vi mottog meddelandet om ångerrätt.

Tjänster: Om du beställt en tjänst, börjar ångerfristen löpa den dag vi bekräftade din beställning. Om du samtyckt till att en tjänst börjar utföras och denna har slutförts, kan du inte ångra dig, om du dessförinnan gått med på att avstå från ångerrätten. Du har heller inte rätt att ångra dig om tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, och tjänsten på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, om förseglingen brutits eller du har registrerat licensen.

5.c) Returfrakt

Vid en retur är det du som kund som står för returfrakten.

Följande produkter har en returfrakt på 895:- :Soffor, fåtöljer, barbord, matbord, matgrupper, skrivbord, soffbord, stolar (ej barnstolar), sängar, avlastningsbord, byråar, hyllor, mediabänkar, skåp, sideboard, vitrinskåp och utemöbler (ej dynor och möbelskydd).

Följande produkter har en returfrakt på 495:- :Hallmöbler, sängbord, barnstolar, vedställ, mattor och dynor.

Följande produkter har en returfrakt på 195:- :Korgar, lådor, väskor, vinställ, inredningsdetaljer, textilier (ej mattor), belysning, möbelskydd och skötsel.

5.d) Specialbeställda produkter

Specialbeställda produkter där du själv väljer klädsel, ben, komfort och liknande eller sätter ihop delar till en komplett produkt utifrån olika val, specialtillverkas till dig när du har genomfört ditt köp i kassan. Detta innebär att du inte har någon ånger- eller bytesrätt på dessa produkter.

Bilderna på möblerna i olika klädslar kan vara datorgjorda, vilket betyder att det i dessa fall inte är fotografier på möbeln i den faktiska klädseln som visas. Färgerna kan också skilja sig från verkligheten och se olika ut på olika skärmar, beroende på bland annat skärmupplösning och skärminställningar. Om du är osäker på en klädsels färg eller struktur, vänligen kontakta oss för fler bilder och eventuella tygprover innan ditt köp.

6. Reklamation

Om du som är privatperson mottagit en skadad produkt, eller om vi skickat fel vara, måste du reklamera varan snarast och senast inom 7 dagar från att du upptäckte eller borde ha upptäckt felet. Reklamationstiden är som mest 3 år beroende på varans beskaffenhet samt eventuell garantiutfästelse.

Om du som är företagare mottagit en skadad produkt, eller vi skickat fel vara, ska du reklamera snarast efter att du tog emot varan.

Det gäller för såväl privatpersoner som företag, att den skadade respektive felaktigt skickade varan ska återsändas i likadan förpackning och med samma transportföretag, som när den mottogs, tillsammans med en utförlig beskrivning av felet.

Du ska i så fall reklamera via vår hemsida genom att följa instruktionerna på sidan Reklamationer.

Om vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid, återbetalar vi returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt skickade varan.

Kompatibilitetsproblem förekommer ofta mellan olika produkter, och vi rekommenderar dig därför att ta reda på så mycket som möjligt innan du gör din beställning för att undvika onödiga kostnader. Samma gäller färger. En färg kan skilja sig från olika dataskärmar och verkligheten.

7. Transportskador/saknade kollin

Du som mottagare av leveransen är ansvarig för att syna emballaget och notera eventuell synlig skada på fraktsedeln/handskannern. Räkna antalet kolli och notera eventuellt saknade kolli på fraktsedeln/handskannern.

OBS FÖR ATT KUNNA FÅ ERSÄTTNING AV DHL ÄR DET JÄTTEVIKTIGT ATT DETTA GÖRS DIREKT VID LEVERANS! Vid skada, spara orginalemballage för att reklamation skall kunna hanteras korrekt. Kontakta oss inom 3 dagar vid transportskada eller saknade kolli via e-post till service@nilssonsmobler.com, ange ditt ordernummer, beskriv ditt ärende och skicka med bilder på emballage och produkt.

Hämtar du ut ditt paket på ditt lokala paketombud och upptäcker skada på paketet/din produkt är det ditt ansvar att få det noterat på utlämningskvittot tillsammans med butikens stämpel, datum och signatur. Därefter kontaktar du oss inom 3 dagar via e-post till service@nilssonsmobler.com, ange ditt ordernummer, beskriv ditt ärende och skicka med bilder på emballage och produkt.

8. Integritetspolicy

Nilssons möbler i Svedala AB värnar om dina personuppgifter och vi lägger stor vikt vid att skydda er integritet. Genom att använda vår hemsida eller handla i vår butik, godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy. Vårt mål är att skapa en så bra upplevelse som möjligt för dig som kund

8.a) Personuppgifter

När du klickar på ”slutför köp” i vår webbshop godkänner du att dina angivna uppgifter registreras i vårt affärssystem. Vi behöver dina personuppgifter för att kunna fullfölja din beställning/köp. Om fullständiga personuppgifter inte lämnas kan vi inte fullfölja vårt avtal med dig och en beställning kan inte genomföras.

Vid en beställning behöver vi namn samt personnummer, e-post, adress, kontaktuppgifter samt kontouppgifter gällande betalning. Vid betalning görs även en kontroll gentemot betalningshistorik och inhämtning av kreditupplysningar via Klarna för att kunna analysera möjliga betallösningar till dig som kund.

Vi lämnar inte ut några uppgifter till tredje part om du inte godkänner det vid registrering. Alla personuppgifter hanteras enligt GDPR. Som kund till Nilssons Möbler kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

8.b) Information till tredje part

Vi delger den information som krävs till våra samarbetspartners för att vi ska kunna fullfölja vårt köpeavtal med dig som kund när du lagt en order. Dina uppgifter kommer att lämnas ut till Klarna som är vår betalningsleverantör. Samt till våra speditionspartners DHL och Bring som hanterar frakterna.

8.c) Hur går jag till väga för att få ett utdrag på vilka uppgifter ni har registrerade på mig?

För att få ut ett utdrag på de personuppgifter som Nilssons Möbler har sparat så måste du skicka en vidimerad kopia på en identitetshandling med kontaktuppgifter till vår kundtjänst märkt ”Utdrag”. Brevet ska skickas som rekommenderat för din egen säkerhet till:

Nilssons Möbler i Svedala, Östra Tvärgatan 1, 233 35 Svedala.

8.d) Hur kan jag få mina uppgifter raderade?

Kontakta oss på info@nilssonsmobler.com eller på telefon 040-40 98 50 så hjälper vi dig att få dina uppgifter raderade. Observera att har ett köp gjorts (med genomförd leverans samt betalning) kan dina uppgifter inte raderas inom 60 månader efter genomfört köp. Detta för att det krävs enligt Svensk bokföringslag och för eventuella reklamations- och garantiärenden.

8.e) Hur länge sparas mina uppgifter?

Har du gjort ett köp hos oss med genomförd betalning samt leverans kan dina uppgifter inte raderas inom 60 månader efter genomfört köp. Detta för att det krävs enligt Svensk bokföringslag och för eventuella reklamations- och garantiärenden. Du kan när som helst begära ett utdrag på vilka uppgifter som finns sparade på dig.

8.f) Medlemskap i Nilssons Möbler Kundklubb

Det är helt kostnadsfritt att vara medlem i Nilssons Möbler Kundklubb. De uppgifter vi registrerar (namn, e-postadress) används i syfte att identifiera dig som medlem samt för e-postutskick.

8.g) Hur avprenumererar jag på ert nyhetsbrev?

Önskar du avsluta din prenumeration kan göra detta genom att klicka på länken ”Avregistrera dig här” längst ned i nyhetsbrevet. Du kan också kontakta vår kundtjänst på webshop@nilssonsmobler.com.

8.h) Information om användningen av webbplatser/kommunikation

När du besöker vår webbplats använder vi automatiska datainsamlingstekniker för att samla in information om dina aktiviteter. Här ingår länkar du klickar på, sidor och innehåll du tittar på och motsvarande information och statistik om ditt besök. Informationen hämtas automatiskt med hjälp av kakor (webbläsarkakor och sessionscookies) samt med hjälp av spårningstjänster från tredje part (Google Analytics, Facebook Pixel, Emerse.) Emerse styr Nilssons Möblers digitala annonsering, och med hjälp av tracking kan vi nå den som intresserat sig för vår hemsida med ytterligare information genom annonser. Läs mer här om hur Emerse arbetar med personuppgifter och GDPR.

9. Cookies

När du besöker vår webbplats placeras en cookie som används för att känna igen din dator eller mobiltelefon. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator eller mobil och som läses in därifrån vid nästa besök. Cookien ger information om din aktivitet på vår webbplats och gör det lättare för dig att använda våra tjänster.

Cookies har många användbara syften för dig som användare av vår webbplats. Till exempel:

  • Cookies gör att din mobiltelefon eller dator kommer ihåg din inloggningsinformation vid nästa besök, så att du slipper logga in varje gång.
  • Cookies ger oss också information om när du besöker vår webbplats, hur länge du var där, vilka sidor du besökte, din geografiska position, vilket operativsystem du använder osv. Genom att analysera sådan information kan vi anpassa sidorna bättre och erbjuda dig en bättre upplevelse, och ge dig möjlighet att ge feedback om vår webbplats.
  • Cookies hjälper oss att erbjuda dig relevant innehåll och reklam genom att samla in information om hur du använder vår webbplats.

Observera att du inte kommer att kunna använda alla funktioner på våra webbsidor om du inaktiverar cookies.

9.a) Vilka typer av cookies används?

Nödvändiga cookies: Detta är cookies som är absolut nödvändiga för att du ska kunna navigera på webbplatsen och använda de funktioner som finns där. När du till exempel lägger till produkter i din kundvagn använder vi en cookie för att komma ihåg vilka produkter som du har lagt där.

  • Cookies med information om funktioner: Detta är cookies som gör att vi kan komma ihåg vilka val du gör (t.ex. användarnamn, språk eller regionen som du befinner dig i) så att du kan få mer personlig upplevelse. Dessa cookies används av Nilssons Möbler och tredjepartsleverantörer som tillhandahåller tjänster på webbplatsen.
  • Beteendecookies: Det här är cookies som hjälper oss att förstå hur besökarna använder våra sidor. Vi använder denna information för att förbättra vår webbplats så att vi kan ge dig en bättre användarupplevelse. Dessa cookies är inte kopplade till några av dina personuppgifter
  • Reklamcookies: Detta är cookies som används för att visa annonser som kan vara lämpliga för dig på andra webbplatser som du besöker. De placeras på vår webbplats av ett annonsnätverk som drivs av tredje part, på uppdrag av oss och med vår tillåtelse.

9.b) Hur hanterar vi dina personuppgifter?

Information om dig som användare samlas in och lagras med hjälp av cookies och i vissa fall din IP-adress. All datatrafik mellan din webbläsare och våra servrar är krypterad och lagras enligt våra stränga datasäkerhetskrav.

9.c) Hur hanterar jag cookie-inställningar?

Ett krav för användning av cookies är att du har godkänt användningen av dem. En förinställning i webbläsaren där du accepterar cookies betraktas som samtycke. Det är tillräckligt att du samtycker en gång för samma ändamål. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

De flesta moderna webbläsare (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari osv.) är inställda på att acceptera cookies automatiskt, men du kan välja att ändra dina inställningar så att cookies inte accepteras. Observera att du inte kommer att kunna använda alla funktioner på våra webbsidor om du inaktiverar cookies.

10. Force Majeure

Butiken ansvarar inte för skada eller förseningar som beror på extraordinära omständigheter eller händelser som står utanför hans kontroll, såsom krig, strejk, pandemi, naturkatastrofer eller andra händelser av force majeure-karaktär samt förseningar hos leverantörer på grund av sådan omständighet, vars verkningar säljaren inte rimligen hade kunnat undvika eller övervinna utan ekonomiska förluster. Säljaren åtar sig att meddela köparen när en omständighet inträffar. Om force majeure medför hinder för leverans i mer än tio (10) dagar från avtalad leveransdag har parterna rätt att frånträda köpet med omedelbar verkan utan rätt till ersättning eller skadestånd från den andra parten.

11. Tvist

Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) tillhandahåller ett kostnadsfritt förfarande, som privatpersoner kan utnyttja i tillfälle av tvist. Vi har som policy att alltid följa ARN:s rekommendationer. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.