För att skapa det perfekta vardagsrummet bör du ta hänsyn till tre aspekter:
funktion, rummets storlek och utformning. Det är viktigt att du tar hänsyn till det utrymme du har till förfogande och använder möbler som passar ditt hem och din livsstil.

 

En avslappnad atmosfär

Belysning är en viktig del av inredningen i ett sovrum och kan göra en stor skillnad för känslan och atmosfären i rummet. För att skapa en avslappnande och behaglig miljö i sovrummet är det viktigt att välja rätt belysning.

Ett bra sätt att skapa en avslappnad atmosfär är att använda dimmer. Detta gör det möjligt att justera ljusstyrkan efter dagsläget och skapa en mer inbjudande miljö. En annan idé är att använda ljuskällor med varierande färgtemperatur, så att ljuset kan ändras beroende på tid på dagen och syfte, exempelvis varmt ljus för att skapa en avslappnad känsla och kallt ljus för att skapa en koncentrationsmiljö.

En annan viktig aspekt är att välja rätt placering för belysningen. Generellt är det bra att ha en central belysning i rummet, som kan vara en taklampa eller en golvlampa. Detta ger ett allmänt ljus som gör det möjligt att se hela rummet. Det är också bra att ha en lampa bredvid sängen för att kunna läsa eller skriva innan man somnar.

 

Vilken roll ska belysningen spela?

För att skapa en mer intim och personlig känsla i rummet kan det vara bra att använda vägglampor eller bordslampor. Dessa ger ett mer riktat och mjukt ljus som skapar en mysig känsla. En annan idé är att använda LED-strips eller ljusslingor för att skapa ett mer dramatiskt och modern look.

Viktigt att tänka på när du skall köpa sovrumsbelysning är att tänka på din personliga smak och stil. Det finns många olika typer av belysning att välja mellan, så det är viktigt att välja något som passar din personliga smak och stil. Det är också viktigt att tänka på hur mycket ljus du behöver i rummet och vad du ska använda rummet till.

Att välja rätt belysning för ditt sovrum kan göra en stor skillnad för känslan och atmosfären i rummet. Genom att välja rätt ljuskällor, placering och stil kan du skapa en avslappnande och behaglig miljö som gör att du kan slappna av.

Vilken stil ska man välja när man ska välja ut ny belysning och lampa i sovrummet?

Det beror på personlig smak och stil, men vissa stilar kan passa bättre i ett sovrum än andra. Här är några olika stilar som kan vara lämpliga för ett sovrum:

Ditmar bordslampa
Läs mer

Klassisk

En klassisk stil passar bra i ett sovrum eftersom det skapar en känsla av välbefinnande och trygghet. Klassiska lampor och belysning kan vara gjorda av trä eller metall och ha enkla och tidlösa former.

Rustica bordslampa
Läs mer

Rustik

Rustik stil passar bra för ett sovrum med en naturlig känsla. Det kan vara lampor och belysning gjorda av trä eller naturmaterial som sten eller keramik, och ha en organisk form.

Puls bordslampa
Till serien

Modern

En modern stil passar bra för ett sovrum med en minimalistisk och avskalad känsla. Det kan vara lampor och belysning med enkla och rena linjer och ofta gjorda av metall eller glas.

Florentina bordslampa
Till serien

Shabby Chic

Shabby Chic-stil passar bra för ett sovrum med en romantisk och vintage känsla. Det kan vara lampor och belysning med patinerade eller målade ytor och ofta gjorda av trä eller metall.

Bazar vägglampa
Till serien

Industriell

Industriell stil passar bra för ett sovrum med en råare och ruffare känsla. Det kan vara lampor och belysning gjorda av metall eller betong och ha en rak och funktionell form.

Det viktigaste är att välja en stil som passar din personliga smak och stil och som skapar den känsla och atmosfär som du önskar i ditt sovrum.